Meilding Error 571: Mail delivery failed: returning message to sender.

Oplossing Indien de verzender een e-mail naar onze servers verzend via een mail server die in een blacklist staat krijgt de verzender een e-mail retour met een DNSBL error.

Providers gebruiken diverse blacklists (zwarte lijsten) waarop mailservers staan die SPAM versturen of onveilig zijn.

Providers zijn zelf verantwoordelijk om te zorgen dat hun mail server niet op de DNSBL beland. Mocht dat wel het geval zijn dan kan de beheerder van de mail server contact opnemen met de DNSBL in kwestie om het ip adres van de mail server te verwijderen. Bij sommige DNSBL wordt het ip adres automatisch na een bepaalde tijd verwijderd (meestal 24 uur). Bij andere DNSBL moet de beheerder contact opnemen met de beheerder van de DNSBL.

In alle gevallen moet de verzender contact opnemen met de provider die de mail server beheerd.

SmartServer kan geen ip adressen van mailservers verwijderen.

Artikel details
Artikel ID: 73